Добродојдовте во Дентизар

Специјалистичка ординација по стоматолошка протетика, во населбата Црниче, на 15 минути пеш од срцето на градот Скопје, Македонија.

ПОВЕЌЕ

Добродојдовте во Дентизар

Ординацијата постои од 2005 година, водена од др. Ирина Трајковска- Зареска, со долгогодишно искуство во областа на протетика и имплантологија. Употребуваме најнови стоматолошки материјали, методи и машини.

ПОВЕЌЕ

Добродојдовте во Дентизар

Нашата главна цел е да се грижиме за вашата здрава и убава насмевка, со која ќе чекорите атрактивни и самоуверени во секојдневниот живот.

ПОВЕЌЕ

Добродојдовте во Дентизар

Ние обрнуваме огромно внимание на потребите и очекувањата на пациентите и со нив градиме долгогодишни релации на доверба.

ПОВЕЌЕ

Приватна Здравствена Установа – Дентизар

Специјалистичка ординација по стоматолошка протетика.
Ул. св. Наум Охридски бр.57, 1000 Скопје.
Тел. 02-2736-056, 070-300-041.
E-mail: irina@dentizar.com.mk

ПОВЕЌЕ

СТОМАТОЛОШКИ УСЛУГИ

Имплантологија

Имплантирање
Коронки врз импланти
Протези врз импланти
Мостови врз импланти
State of the art дијагноза и терапија

Стоматолошка протетика

Мостови
Коронки
Протези
Инлеи
Онлеи

Естетска стоматологија

Композитни ламинати на предни заби
Керамички ламинати
Белеење
Безметални коронки

Реставративна
 стоматологија

Чистење на забен камен
Пломбирање на заби
Залевање на трајни молари и премолари
Ноќен чувар

ЗАБНИ ИМПЛАНТИ

Забниот имплант го имитира коренот на загубениот заб, а поставува стоматолог во вашата уста кој носи единечен порцелански заб или мост. Забните импланти се идеална опција за луѓе со добро општо здравје кои ги загубиле споствените заби заради периодонтална болест, неуспешна ендодонтска терапија, повреда или друго.

ТИМ

Д-р Ирина Трајковска Зареска

Спец. по стоматолошка протетика,
Магистер по орална хирургија, имплантологија

 

Дипломирала за доктор по стоматологија во 2000 година во Скопје, со долгогодишно искуство во успешно дијагностицирање и лекување на пациентите. Од 2007 година е специјалист по стоматолошката протетика, а во 2009 година се стекнува со звањето магистер на орална хирургија. Од 2015 година е посветена на полето естетска стоматологија,  во 2017 година е изгласана за лидер на македонскиот научен клуб за Европското Друштво за Козметичка Стоматологија, а од 2019 година е претседател на Македонското Здружение за Естетска Стоматологија.

Силвија Јовановска

Стоматолошка сестра

 

Силвија Јовановска, стоматолошка сестра, завршила средно медицинско училиште “Панче Караѓозов” во Скопје во 2004 година. Во стоматолошката ординација Дентизар работи од 2008 година. Има долгогодишно искуство како сестра- асистент во конзервативни, орално-хируршки и протетички стоматолошки интервенции.

Жаклина Тушевска

Стоматолошка сестра

 

Завршено гимназиско образование  и дополнително стручно медицинска сестра. Има посебни афинитети кон комуникација со пациентите, водење на протоколи за стерилизација и хигиена и висока професионалност во работата.

Д-р Билјана Јосифоска

доктор по дентална медицина

 

Дипломира на Стоматолошкиот факултет во Скопје во 2015 година со просек 9.01. Со цел следење на најновите трендови во стоматологијата посетува низа настани од континуирана едукација во полето на естетската стоматологија, член е на Македонското Здружение за Естетска Стоматологија. Преку одличната комуникација со пациентите и пристапот на работа активно допринесува во “Дентизар”, со цел да се зголеми бројот на успешно изведени интервенции и задоволни пациенти.

РЕКОА ЗА НАС

"Неверојатно е како "комплексни" постапки може да бидат толку едноставни во рацете на искусни и уверени професионалци. Јас бев толку исплашен слушајќи "хорор" приказни во врска со имплантна хирургија што бев спремен да имам празнина во забниот низ, засекогаш. Среќа, ми се активира здравиот разум и почна мојата "авантура" со д-р Ирина Зареска. Мојата прва посета беше во април, за да ми постави 2 забни импланти. Постапката беше помалку од 20 мин, а тимската работа помеѓу д-р Зареска и оралниот хирург беше совршена. Ми беа дадени сите совети за постоперативна нега и бев подготвен за една недела болно опоравување. Но, повторно за моја среќа, јас немав било каква болка, оток или инфекција. Таа ги извади конците по една недела. Се вратив дома во Велика Британија, продолжив со сите нормални активности, без било каков проблем. Втората посета беше кон крајот на јуни, повторно на една недела. Тогаш таа ги зеде отпечаточните мерки, ги даде на моделирање кај нејзиниот техничар протетичар, кој за ултра-кратко време изготви металкерамички коронки. Крајниот исход е брилијантен нов изглед на мојот долниот дел на вилицата,
Не постои сомнеж на д-р Зареска има изградено високо професионална стоматолошка пракса по сите стандарди. Нејзините вештини како имплантолог и протетичар се добро познати, но она што ја прави нејзината пракса различна е атмосферата на релаксирачка средина, каде што пациентите се сигурни дека ќе бидат добро згрижени. Попрво е многу топло домашно место, отколку ладна медицинска пракса. Вработените се многу професионални и со тоа допринесуваат во целата атмосфера. Многу ми е мило што сум го изберал Dentizar за мојата имплантна хирургија. Мојот заболекар назад во Велика Британија ја пофали работата извршена од страна на д-р Зареска. Јас високо ќе ја препорачувам како исклучително вешта, пријателска и квалитетна во имплантна хирургија. Тоа се добро потрошени пари.- Milan, UK
"

− Др. Милан Сапунџиески

"Севкупно, јас сум многу задоволен од одличната работа и квалитетите на д-р. Ирина Трајковска-Зареска и од останатиот дел од тимот на стоматолошката ординација Дентизар во Скопје (Република Македонија). Во главно бев третиран од д-р. Ирина и ми беа извршени следните интервенции - екстракција на импактиран заб, екстракција на долен втор молар, инсерција на забен имплант и поставување на забна коронка. Сите овие сложени интервенции беа изведени под многу добри услови, во многу краток временски период. Квалитетот на пружените услугите, како и современата и одлична стоматолошка опрема, неизоставајќи ја чистотата на самата ординација и стерилноста на инструментите и оперативното поле допридонесоа до успехот на целата постапка на вградување на забниот имплант. Покрај тоа, мојот прием кај д-р. Ирина и нејзиниот тим беше одличен, секогаш бев третиран со љубезност, што ми овозможи да се чувствувам доста релаксирано и комфорно во нејзината ординација."

− Жан Жак, Франција

"Со голема сигурност ги препорачувам стоматолошките услуги на Др.Ирина Трајковска-Зареска, затоа што одкако бев третирана во нејзината ординација, конечно целосно ја повратив назад способноста за џвакање, после долги години на негативно искуство од третмани и предлози на други доктори по стоматологија. "

− Катица, Србија

"Во текот на изминатите 18 месеци имав голем број на третмани во стоматолошката ординација Дентизар, вклучувајќи неколку порцелански пломби и отстранување на импактиран заб. Исто така имав терапија со ортодонтски фиксен апарат, за која беше одговорен специјалист по ортодонција.
Јас сум многу задоволна од квалитетот на услугите, вработените се секогаш професионални и многу љубезни такашто овозможуваат релаксиран амбиент за работа.
Хируршките интервенции се изведуваат во беспрекорно стерилни услови и во благопријатен амбиент, како никоја друга претходна хируршка интервенција што ми била изведена на друго место.
"

− Кели, Англија

"Првата посета на стоматолог за многу луѓе претставува непријатен настан. Моето лично искуство со д-р. Ирина Трајковска- Зареска вас, и нејзините одлични вештини и големата емпатија, напротив, ми влеа голема доверба во неа како стоматолог. Всушност, таа стана мој ангел чувар откако ме ослободи од страшната болка од стариот воспален имплант со тоа што го замени со нов, кој веќе го чувствувам како сопствен заб. Со целосна сигурност ја препорачувам на сите мои пријатели, притоа нагласувајќи ја нејзината голема грижа и одговорност кон пациентите."

− Роберт, Германија